Fødder

Fødder -kroppens fundament!

Sunde og smertefrie fødder er en stor og vigtig del af dit velbefindende


Hvis du aldrig har oplevet at have problemer med dine fødder, har du sikkert aldrig tænkt over dejligt og nødvendigt der er, at have "glade" og sunde fødder.


Fodproblematikker kan f.eks. være:

 • hård hud/tør fødder (resultatet kan blive trætte og ømme fødder)
 • ligtorne
 • hælrevner (sprukne hæle)
 • fodsvamp
 • svamp i neglene
 • nedgroede negle
 • fortykkede negle
 • ligtorn under neglen eller i neglefalsen.


Ovenstående kan være så smertefuldt og irriterende i hverdagen, at du kan blive hæmmet i at bevæge dig. Mange gange begynder man at kompensere (ændre sin gang, for at undgå smerterne), det betyder at man går skævt på foden/fødderne, hvilket kan medføre andre komplikationer andre steder i kroppen.


Kan du ikke selv få "styr på dine fødder", så opsøg en fodterapeut og få hjælp til dine fodproblemer inden generne flytter sig og gør livet besværligt!


DU KAN GØRE MEGET SELV - FOREBYG 

Undgå fodgener og oplev glæden ved "glade" fødder!Mine bedste råd som fodterapeut:

 • hold dine fødder rene (vask dem hver dag, gamle hudceller skal vaskes af jævnligt)
 • klip neglene inden de bliver for lange og støder på snuden i skoene
 • klip neglene ligeover ELLER så de følger formen på dine tæer (ingen skarpe neglehjørner der kan "skære" ned i falsen)
 • smør fødderne med en god fodcreme. Helst hver dag;) og gerne lige efter badet, da cremen trænger bedst ind, når huden er fugtig.
 • fjern hård hud eller tør hud jævnligt. Brug en pimpsten når huden er fugtig/opløst, gerne i forbindelse med et fodbad eller almindeligt bad. Jo mere hård hud du har jo grovere pimpsten. Nogen kan nøjes med at bruge en gammel vaskeklud og andre må bruge en glasfil.
 • fjerner du hård hud med en fil, skal du vide at irritationen og den varme der genereres ved friktionen kan skabe yderligere hård hud og forværre tilstanden - Opsøg en fodterapeut og kom i bund - og hold derefter selv dine fødder ved lige med creme hver dag, hvis du er uheldig og producerer meget hård hud OG mærk efter hver dag når du vasker dine fødder om der er kommet ny hård hud og fjern det med det samme, så du hele tiden tager det i opløbet= Forebygger!
 • brug sokker/strømper af natur materialer, så fødderne kan ånde (bomuld, bambus og uld) og HUSK at strømperne ikke må stramme for meget (især ikke ved ødem og slet ikke ved små babyer)
 • brug gode sko, der er behagelige at have på (se de 10 råd om sko)
 • hold dine fødder tørre og varme: våde fødder/fugtige/svedige fødder giver grobund for svamp og kolde fødder er ubehageligt og usundt og ender nogle gange med en forkølelse der kunne have været undgået.
 • Sidste og bedste råd: Se på dine fødder hver dag og mærk lige efter om alt er som det skal være. Behandl dine fødder kærligt! Pas og plej dem - de skal jo holde resten af dit liv;)

MIN FOD-BAGRUND

Jeg er uddannet fodterapeut fra Tradium, Randers Fodterapeut skole i 2010.

Havde egen klinik fra 2013 til 2021.

Uddannet Zoneterapeut fra Logos Zoneterapeut skole i Aarhus ved Janni Almosetoft i 2017.


Med en travl hverdag i klinikken og med "familieliv" som kerneværdi, oplevede jeg allerede i 2014 symptomer på stress. Jeg var hele tiden bevidst om at ændre ting i hverdagen, der ville lette min situation og sidst i 2019 besluttede jeg mig for, at klinikken skulle drives på deltid fra april 2020.


Men Corona situationen kom og forstyrrede mine planer. Genåbningen efter min corona nedlukning, tog hårdt på mig og jeg bukkede under og lukkede klinikken ned fra juni til november.

Prøvede at starte op igen i december 2020 til februar 2021, men jeg kunne tydeligt mærke, at det føltes forkert, at gå ned ad den samme vej igen.


Lige pt. har jeg ingen planer om at behandle med fodterapi foreløbigt. Men glæden og interessen for fødder har jeg stadig og ser frem til at holde et lille foredrag/workshop for en gruppe børn i min datters børnehave, når corona situationen tillader det.


Jeg vil stadig gerne inspirere og give gode råd i forhold til fødder og hvem ved, måske måske måske :o) starter jeg op igen som zoneterapeut. Det må tiden vise.


Vil du vide lidt om zoneterapi? ... så er du velkommen til at læse videre

Zoneterapi -naturlig behandling

Forestil dig at dine fødder er et kort over hele din krop. Hele kroppen er representeret som punkter på dine fødder. Når der behandles via tryk og massage af fødderne og underben vil der sendes vibrationer og energi op igennem din krop, som vil aktivere kroppens egen selvhelbredelse.


Zoneterapi er ren velvære for dig, der nyder at blive masseret på fødderne og underben. Er du normalt ikke så glad for at nogen rører ved dine fødder, kan jeg med min erfaring fortælle, at de fleste glemmer det, når først behandlingen er i gang.


Udskildelse af affalsstoffer, afslappethed og øget energi efterfølgende er alle gode tegn på, at behandlingen har sat gang i kroppens forsøg på, at vende tilbage i balance.


Foruden at behandle kan zoneterapi samtidig medvirke til øget velværre i det, behandlingen løsner op i føddernes muskler og led.